Despre avocado se spune că „ar putea face ca untul și carnea să fie demodate”. Conține o explozie de nutrienți fiind cel mai hrănitor dintre fructe.
Motivele pentru care ar trebui să consumăm avocado mai des, sunt nenumărate. Iată ce conține fructul de avocado:
- vitamine - A, complexul B și acid folic, C, E, H, K
- minerale - magneziu, cupru, fier, calciu, potasiu
- aminoacizii esențiali plus alți 10 aminoacizi
- 7 acizi grași, inclusiv Omega 3 și 6
- proteine
- acid oleic, aceeași grăsime pe care o găsim și în uleiul de măsline și care ajută la controlul nivelului colesterolului
Fructul de avocado este și un aliment alcalin...
Cum mâncăm avocado
Pentru a-l consuma, avocado trebuie să fie nici prea copt (cu pete negre pe el) nici prea crud/tare. Când îl consumăm îl curățăm de coajă.
Poate fi consumat ca atare - aici depinde mult de gusturi - avocado se aseamănă la gust cu nucile proaspăt culese din copac doar că puțin mai uleios (e normal, la câți acizi grași are).
Poate fi consumat și în combinație cu alte alimente. Cele mai potrivite alimente și care, împreună cu avocado îmbunătățesc digestia, sunt:
- Verdețurile
- Usturoiul
- Castravetele
- Sucul de lămâie sau grepfrut.
În schimb nu sunt potrivite iciunul dintre alimentele uleioase, grase sau cu nivel proteic mare cum ar fi:
- Semințe
- Nuci
- Nucă de cocos
- Măsline
- Iaurt
- Creme
- Brânză
- Carne
Pentru o digestie optimă putem combina avocado cu orice fruct sau orice legumă care să nu conțină amidon sau să nu fie dulce. (De exemplu banana este un fruct dulce care în combinație cu avocado îngreunează digestia.)
Pentru sănătatea ta
Pentru sănătatea ta
- Evită să mănânci avocado în următoarele cazuri: indigestie, febră, inflamație sau răgușeală.
- Avocado în cantitate prea mare duce la hiperaciditate, încetinirea digestiei și alergii.
- Aproximativ trei avocado pe săptămână este cantitatea potrivită pentru sănătatea organismului
- Conținutul mare în acizi grași mono-nesaturați protejează arterele și reduce colesterolul. Alte două substanțe pe care le conține, au efecte benefice asupra sănătatii: pyosclerina (în artroze) și arginina (pentru aparatul cardio-vascular).
- Avocado este un aliment alcalin și pentru că organismul uman se străduieşte să menţină un PH uşor alcalin, o dietă bogată în elemente alcaline constituie cea mai sănătoasă alegere. Carnea, lactatele și majoritatea nucilor crude creează aciditate în corp – consumul excesiv al acestora cauzând pierderi ale calciului din oase. Deoarece calciul are un puternic afect alcalinizant ce acţionează ca un baraj împotriva elementelor acide, îndepărtarea lui duce implicit la apariţia osteoporozei.
Dacă nu v-ați convins de calitatea acestui fruct, poate constatările din următorul tabel vă vor convinge.
Avocado vs. Carne
Avocado | Carne |
bogat în fibre | fără fibre |
toți aminoacizii esențiali | aminoacizi denaturați prin preparare |
fără colesterol | bogată în colesterol |
se digeră în 2-4 ore | se digeră în 12-24 ore (risc mărit de putrezire) |
nu are nevoie de o preparare specială | necesită preparare |
More info
Mai puteți citi: The avocado:botany, production and uses, Antony William Whiley
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu